Paracord Design

Over Paracord Design


Wij zijn een jong, dynamisch en creatief team. Niets is onmogelijk, alles is bespreekbaar. Wij zijn ook in te zetten bij activiteiten voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking, mensen met dementie, in woonvoorzieningen, schoolactiviteiten, buitenschoolse activiteiten, evenementen, braderie en markt, voor jong en oud. Wij zijn breed inzetbaar en altijd bereid om bij jullie thuis of op lokatie te komen. 

Geschiedenis


Paracord knopen is ontdekt tijdens de Tweede Wereldoorlog door de soldaten van het Amerikaanse leger. De soldaten hadden een paar materialen om mee te werken, de sterkte van de Paracord kabel bleek nuttig in een verscheidenheid van noodsituaties, zoals het binden en vervoeren van middelen. Als de militairen uitgezonden werden naar oorlogsgebied gaven ze elkaar een vriendschaps- of geluksarmband. Doordat deze trend steeds bekender is geworden buiten het leger, is Paracord nu in vele kleuren te krijgen. Tegenwoordig fungeren armbanden als een fashion statement, maar tevens blijven de mensen van het buitenleven- en sporten en militairen er praktisch gebruik van maken.

Paracord 550 heeft een kern van 7 nylon draden die elk afzonderlijk ook weer gebruikt kunnen worden, tijdens bijvoorbeeld survival activiteiten en noodsituaties. In de outdoorwereld is het koord heel erg populair geworden, omdat het sterk, duurzaam en betrouwbaar is. Door de kern heeft het koord een trekkracht van 249 kg.

© Paracord Design